Nominatim partners > Wie werkt mee > Gelijke Kansen

Nominatim partners

Gelijke Kansen in Vlaanderen biedt een structurele ondersteuning aan een tiental niet-gouvernementele organisaties (ngo's) die belangrijk werk leveren op het vlak van gelijke kansen met betrekking tot gender, holebi's en toegankelijkheid.
Door de jaren heen hebben ze elk op hun vlak een kennis en deskundigheid opgebouwd die van groot belang zijn voor een goede beleidsvoering.
Deze organisaties spelen een onmisbare rol in het overleg en de dialoog met de aandachtsgroepen van het gelijkekansenbeleid. 

 

Maar het spectrum van organisatie waarmee Gelijke Kansen in Vlaanderen samenwerkt, is ruimer dan alleen de ad-nominatim organisaties. Er is eveneens ruimte voor projectmatige samenwerking. Andere organisaties kunnen op deze projectmiddelen een beroep doen om het gelijkekansenbeleid te ondersteunen in het realiseren van de doelstellingen die ze elke legislatuur vooropstellen.

Lokaal GK Beleid

Hoe kan een lokaal gelijkekansenbeleid vorm krijgen?

(lees meer)

Onderzoek naar seksueel georiënteerd geweld bij vrouwen met een beperking in Vlaanderen

In opdracht van Gelijke Kansen voerde de Ugent een onderzoek naar de omvang, achtergrond en kenmerken van seksueel geweld bij vrouwen en meisjes met een handicap.

(lees meer)

Nieuw wenkenblad toegankelijke stemlokalen

Het is belangrijk dat alle kiezers aan de verkiezingen kunnen deelnemen. 

(lees meer)