Navigatie
U bent hier : Wie werkt mee  >  Federale partners  >  IGVM

IGVM

In het federale gelijkekansenbeleid wordt een belangrijke plaats ingenomen door het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen is de federale overheidsinstelling die sinds 2002 instaat voor het waarborgen en bevorderen van de gelijkheid van vrouwen en mannen en de bestrijding van elke vorm van discriminatie en ongelijkheid op basis van het geslacht.

Het Instituut streeft ernaar om de gelijkheid van vrouwen en mannen vanzelfsprekend te maken in de mentaliteit en in de praktijk. Het doet dit door ongelijkheden in wetten en reglementeringen op te sporen en een aangepast juridisch kader te ontwikkelen. Het Instituut werkt tevens strategieën uit van gendermainstreaming op het gebied van tewerkstelling en arbeid, besluitvorming en geweld.

Tenslotte kan het Instituut optreden inzake discriminatie op basis van geslacht; zoals het  Interfederaal Gelijkekansencentrum UNIA dat voor discriminaties op baisis van de andere gronden kan. De bevoegdheid van het Instituut omvat ook discriminatie van zwangere vrouwen en discriminatie op basis van transseksualiteit of interseksualiteit.


Contactgegevens:

Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen
Ernest Blerotstraat 1
1070 Brussel
02 233 41 75
gelijkheid.manvrouw@igvm.belgie.be
 

website IGVM

Voor klachten van discriminatie op grond van gender en genderidentiteit in Vlaamse beleidsmateries kan je terecht bij de Genderkamer binnen de Vlaamse ombudsdienst. Daar lees je hier meer over. 

Lees meer :