Navigatie
U bent hier : Wie werkt mee  >  Nominatim partners  >  Holebi en transgender

Holebi en transgender

1. cavaria

Çavaria komt op voor gelijke kansen en rechten voor homo’s, lesbiennes en bi’s, voor een holebivriendelijke wereld, tegen holebifobie. Het is de koepel van de Vlaamse en Brusselse LGBTIQ verenigingen. 

logo cavaria

Çavaria is te vinden in:

Kammerstraat 22
9000 Gent
09 223 69 29
09 223 58 21
info@cavaria.be

www.cavaria.be 

 

2. Belgian Pride 

Het belangrijkste sociale doel van de vereniging is de jaarlijkse organisatie van de Belgian Pride, een manifestatie met nationaal karakter in de Regio Brussel-Hoofdstad.

Contact: 

Belgian Pride vzw
Kolenmarkt 42
1000 Brussel 

www.belgianpride.be 

 

 

3. Transgender Infopunt 

Het Transgender Infopunt (TIP) is gratis en anoniem toegankelijk voor iedereen met vragen over het transgenderthema. Je kunt er terecht met al je zorgen en vragen over familiale problemen, werkgerelateerde aspecten, schoolcontext, transgenderzorg, discriminatie en nog veel meer.

Bereikbaar op het gratis nummer 0800 96 316 of per mail op contact@transgenderinfo.be. Voor de openingsuren en een persoonlijke afspraak kan je terecht op www.transgenderinfo.be 

 

 

 

4. Lumi

De voormalige Holebifoon is nog steeds de telefonische hulplijn voor al wie vragen heeft rond seksuele identiteit. Bellen kan gratis op het nummer 0800-99 533. 

Je leest ook meer op www.lumi.be

Lees meer :

NIEUWS

Lokaal GK Beleid

Wil je meer weten over een lokaal gelijkekansenbeleid:  thema’s, doelgroepen, partners…?

Lees de Binnenband over...
(lees meer)

ONDERZOEK NAAR SEKSUEEL GEORIËNTEERD GEWELD BIJ VROUWEN MET EEN BEPERKING IN VLAANDEREN

In opdracht van Gelijke Kansen voerde de Ugent een onderzoek naar de omvang, achtergrond en kenmerken van seksueel geweld bij vrouwen en meisjes...
(lees meer)