Navigatie
U bent hier : Wie werkt mee  >  Nominatim partners  >  Holebi en transgender

Holebi en transgender

1. cavaria

Çavaria komt op voor gelijke kansen en rechten voor homo’s, lesbiennes en bi’s, voor een holebivriendelijke wereld, tegen holebifobie. Het is de koepel van de Vlaamse en Brusselse LGBTIQ verenigingen. 

logo cavaria

Çavaria is te vinden in:

Kammerstraat 22
9000 Gent
09 223 69 29
09 223 58 21
info@cavaria.be

www.cavaria.be 

 

2. Belgian Pride 

Het belangrijkste sociale doel van de vereniging is de jaarlijkse organisatie van de Belgian Pride, een manifestatie met nationaal karakter in de Regio Brussel-Hoofdstad.

Contact: 

Belgian Pride vzw
Kolenmarkt 42
1000 Brussel 

www.belgianpride.be 

 

 

3. Transgender Infopunt 

Het Transgender Infopunt (TIP) is gratis en anoniem toegankelijk voor iedereen met vragen over het transgenderthema. Je kunt er terecht met al je zorgen en vragen over familiale problemen, werkgerelateerde aspecten, schoolcontext, transgenderzorg, discriminatie en nog veel meer.

Bereikbaar op het gratis nummer 0800 96 316 of per mail op contact@transgenderinfo.be. Voor de openingsuren en een persoonlijke afspraak kan je terecht op www.transgenderinfo.be 

 

 

 

4. Lumi

De voormalige Holebifoon is nog steeds de telefonische hulplijn voor al wie vragen heeft rond seksuele identiteit. Bellen kan gratis op het nummer 0800-99 533. 

Je leest ook meer op www.lumi.be

Lees meer :

NIEUWS

Nieuw onderzoek: DIRECTE KOSTEN EN BATEN VAN INTEGRALE TOEGANKELIJKHEID VOOR PUBLIEKE GEBOUWEN

2019, Uhasselt, dr. Elke Ielegems, Prof. dr. Jan Vanrie

Integrale toegankelijkheid draagt bij aan de kwaliteit van de bebouwde omgeving....
(lees meer)

Nieuw onderzoek: evaluatie toegankelijkheidsverordening stedenbouw

De Vlaamse stedenbouwkundige toegankelijkheidsverordening bestaat intussen 10 jaar. Dit was dé aanleiding om deze regelgeving te evalueren...
(lees meer)

Vernieuwde brochure

De brochure van ABB en çavaria over transgenders werd in 2019 grondig doorgelicht en vernieuwd. Je kan de nieuwste versie bestellen bij (lees meer)